luni, 3 octombrie 2016

Simpotmele si Tratamentul Depresiei Postanatale

Cei mai multi dintre noi au auzit despre anxietatea postnatala si prenatala, atunci cand femeile dezvolta depresie in timpul sarcinii sau dupa nasterea unui copil. Ceea ce de multe ori nu este la fel de bine cunoscut este faptul ca femeile pot experimenta, de asemenea, simptome care sunt mai degraba decat legate de depresie decat de anxietate, iar in fapt, mai multe femei sunt afectate de anxietate decat depresie in acest timp.

Simptome

Anxietatea postnatala este o emotie umana normala, care joaca un rol vital in situatii periculoase, iar atunci cand simtim o amenintare, corpul nostru sufera o serie de modificari fiziologice, inclusiv eliberarea unor cantitati mari de adrenalina, alaturi de inima a crescuta si respiratie deficitara. Aceste modificari se pregatesc organismul pentru a lupta sau pentru a scapa amenintare.
Oameni care sufera de anxietate, au experienta acestor schimbari atunci cand nu exista nici o amenintare reala prezenta sau uneori acest sentiment este disproportional in raport cu amenintarea reala. In timp ce este normal ca femeile sa simta o oarecare ingrijorare cu privire la rolul lor ca o mama, pentru femeile cu anxietate, aceste temeri si ingrijorari ajung la un punct in cazul in care devin deranjante pentru un trai de zi cu zi.

Tratament

Exercitiile fizice regulate sunt o modalitate foarte buna de a reduce simptomele de anxietate si ajuta la metabolizarea substantelor chimice produse de organism, atunci cand este o senzatie de neliniste puternica precum adrenalina. De asemenea, un exercitiu produce endorfine care imbunatatesc starea de spirit si sentimentul de bunastare.
Antidepresivele sunt cel mai frecvent utilizate in a trata anxietatea prin reechilibrarea de substantele chimice din creier. Exista o multime de tipuri diferite de pastile disponibile iar multe sunt sigure pentru a fi luate in timpul sarcinii si alaptarii. Tratamentul poate dura mai multe saptamani pana incepe sa aiba un efect terapeutic. Efectele secundare ale antidepresivelor includ greata, diaree, tulburari de somn, dureri de cap si ameteli, dar multe dintre aceste reactii adverse se vor solutiona in primele cateva saptamani de utilizare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu